Skip to content

6 november De laatste schooldag

Nog een beetje moe van het hele gebeuren in het weekend, stonden we om 7.25 uur voor de lift, klaar voor ons ritje naar de school. Op dat moment kreeg ik een mailtje, omdat we wel moe zouden zijn, werden we pas om 9 uur opgehaald, wat denk je daar van? Nou, wat we werkelijk dachten hebben we maar niet gezegd, we waren inderdaad nog best moe en hadden een uurtje extra slaap best kunnen gebruiken.
Maar goed, eenmaal op school, startten we met een leuk gecombineerde les informatica, natuurkunde en muziek. De docent muziek heeft geprobeerd ons het ‘Jasmin-lied’ aan te leren, ‘famous and well known’. Maar dat viel niet mee, we waren natuurlijk niet in staat om het liedje binnen een kwartier te zingen. We mochten het daarom wel neuriën, maar zelf Chinees neuriën valt zwaar tegen.
De natuurkundedocent gaf daarom maar een klap op de stemvork en legde ons iets over trillingen uit, gelukkig snapten we dat wel. Toen nog een leuk klusje, vond ik tenminste, het liedje laten spelen door een minicomputertje. Daarna was het al weer tijd voor de lunch, de leerlingen bij de ouders en de docenten werden meegenomen naar een theehuis annex eetgelegenheid. We kregen de thee op een speciale manier ingeschonken, in heel kleine kommetjes werd steeds weer een beetje thee geschonken die net via drie speciale potjes was overgegoten. Ik had zoiets van, schenk gewoon een mok vol, slurp ik hem zo leeg, helaas, zo was de traditie niet.
’s Middags nog een aardrijkskundeles bijgewoond en een doek ‘ge-ty-died’, als je dat zo schrijft tenminste en daarna was het grote officiële afscheid met allerlei fraaie optredens, onder andere van een 60-koppig symfonieorkest, the Young One zong met een Chinese collega en twee van haar leerlingen ‘you rise me up’ en dat deed ze bepaald niet slecht.
En toen was daar het optreden van onze leerlingen, daar had ik me al een beetje druk om gemaakt, een dag voor het vertrek, kregen we te horen dat we ook een optreden moesten verzorgen. De leerlingen hebben toen besloten om ‘bagagedrager’ te gaan zingen, Amar zou pianospelen. Diverse keren hebben we gevraagd of we wat tijd konden krijgen om te oefenen maar het programma liet het niet toe. De leerlingen werden aangekondigd, bij het opstaan zei iemand: ”De kabouterdans toch? Nee”, zei iemand anders, ”lasso”. Niet begrijpende en angstige blikken werden uitgewisseld en daar stonden ze, een lied van Daniël zijn telefoon klonk door de speakers en de “four silly boys”, zoals de heren, minus Arman, inmiddels bij de Chinezen zijn gaan heten, gingen los en vergaten dat als je doet of je boven je hoofd een lasso gooit dat je dat dan beter niet kunt doen met de hand waar de microfoon in zit. Mariëlle had blijkbaar nog nooit van het hele lied gehoord maar deed alsof ze met een lasso gevangen werd. De leerlingen kregen groot applaus. Arman speelde nog een mooi stuk op de piano en dat was onze redding.
“Meneer”, klonk het licht verwijtend van een van de silly boys, ”Meneer Werleman moest lachen, mevrouw Van Houwelingen zwaaide gezellig mee maar u zat zich volgens mij alleen maar te schamen, Nee hoor Jongens”, zei ik, ”Ik vond het erg knap!”. En de haan kraaide drie keer…

We hebben als afsluiting met z’n allen gegeten, er ontstond nog enige consternatie omdat een beestje dat het midden hield tussen een garnaal en een duizendpoot besloot dat hij toch niet dood was en weer tot leven kwam toen hij in de hotpot werd gegooid maar ach, China hè.

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Bianca op :

Ha China-gangers! EINDELIJK een vreemd beest weer op het menu (vind ik persoonlijk toch de leukste anecdotes om te lezen - gemeen hè)!
Wat ik me afvroeg .... als niemand je verstaat zingt iedereen dan mooi? (Want ... alles klinkt toch gek) ;-)

Anyway ... bijna weer naar huis! Veel plezier samen :-)

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options