Skip to content

Zondag 29 oktober

Op het moment van schrijven is het hier nu 14.00 uur, 7 uur later dan in Nederland en we vechten met zijn allen tegen de slaap. Een aantal leerlingen heeft het gevecht verloren.
Een half uur geleden zaten we nog heerlijk aan tafel en vonden we het eten weer ‘superb and delicous’ ook al hadden we geen flauw idee hoe je krab met stokjes eet. Zo op het eerste oog komen Daniël en Jaïr straks wat magerder weer thuis, ze lieten redelijk wat gerechten aan zich voorbij gaan.
Onze vice-principal maakt veel grapjes met de Chinese vrouwelijke rector, ze lijkt het te waarderen. Dat is goed want ons contract met de school loopt dit jaar af, ‘take one for the team Jeroen!”.
De vliegreis verliep prima, iedereen was op tijd op Schiphol, alleen Isabeau had een koffer met bijna 4 kg te veel. “Ja, wist ik wel maar mijn vader zei dat het niet gaf”. Nou ja, daar waren ze het bij de KLM niet mee eens. Na wat overpak- en schuifwerk kon de koffer alsnog mee.

In het vliegtuig werd ook wijn geschonken, niet aan onze kinderen natuurlijk maar wel aan een Nederlandse medereiziger die daar bepaald niet tegen kon. Flink beschonken en wachtend bij het toilet sprak hij met dubbele tong tegen onze leerlingen. Pas later hoorde ik dat hij allerlei seksueel getinte opmerkingen maakte en over Astrid, de nieuwe mrs. Thatcher, sprak dat hij daar wel eens de “dance with no pants” mee wilde doen. Zijn mijn woorden, hij drukte zich iets anders uit.
Ik besloot om dit maar eens aan de stewardess te gaan melden. Terwijl ik naar haar op zoek was, kwam hij echter zelf aanwaggelen, dorst had hij! Ik besloot van de gelegenheid gebruik te maken om hem aan te spreken. Terwijl hij manmoedige pogingen deed om een fles water die hij uit de keuken had gesnaaid, want DORST, naar binnen te gieten, onderhield ik hem over zijn gedrag. Hij was het met me eens dat dat niet kon en hij beloofde me, ondertussen meer water over zijn kin en trui aan het gieten dan dat hij daadwerkelijk binnen kreeg, braaf weer op zijn stoel te gaan zitten. Letterlijk en figuurlijk droop hij af.
Het viel niet mee om het een en ander nog eens op beschaafde wijze aan de Engelstalige stewardess uit te leggen.
Vorig jaar hadden we Laura die haar schoenen in het vliegtuig laten liggen, dit jaar was het Mees, die in paniek terug rende naar het reeds verlaten vliegtuig, haar paspoort lag nog binnen. Zelf mocht ze niet meer naar binnen maar een vriendelijke stewardess had het voor haar meegenomen.

We moeten nog een flink eind rijden, tegen de avond zijn we er. We werden net even aangehouden bij een wegversperring, Een wat chagrijnig aandoende politiebeambte stapte naar binnen, maakte een foto van ons en ging zonder verder iets te zeggen weer weg. Had ik nog niet meegemaakt.

*update
Het is nu bijna 22.30 uur en na de Starbucks gaat het weer wat beter met ons, we zijn nu toch al zo’n 32 uur op en onderweg, geloof me dat hakt er in.
WhatsApp lijkt te zijn afgesloten door de Big Chinese Firewall(BCF), het lijkt er op dat de communicatie met het thuisfront dus vooral via het blog gaat lopen. Foto’s uploaden lijkt dit jaar beter te lukken,

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Mathilde (MdR) op :

Ik was even bang dat jouw koffer niet mee mocht:)
Gelukkig zijn jullie er nu. Hele fijne week.

Mathilde (MdR) op :

Was bang dat jouw koffer niet mee mocht:)
Fijn dat jullie zijn gearriveerd. Slaap lekker en hele fijne dagen.

Patrick Stam op :

Klinkt super leuk! En veel dingen zijn te herkennen aan vorig jaar Haha! Wel vervelend dat Whatsapp het niet doet want daar heb ik wel super veel aan gehad.
Tip: Skype doet het wel!

Marcella op :

Hoop dat jullie lekker geslapen hebben.
Veel plezier allemaal. Wat een bijzonder avontuur!

Sigrid op :

Wat leuk dat we weer een beetje mee kunnen lezen en leven via deze blog.
Hele goede reis!

Bianca op :

Leuk om weer jullie avonturen te lezen. Slaap lekker straks en heeeel veel plezier!

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options