Skip to content

China 2017 over communicatie.....

Dit jaar zou het allemaal anders gaan, nee ik bedoel niet de twee nieuwe slachtoffers die ik 'meeneem', The Boss man en mrs. Thatcher heb ik vervangen door nieuwe collega's, met allerlei frisse eigenschappen die ik belachelijk kan maken(lees vooral eens terug). Nee, ik doel op de aanvraag van onze visa.

Wie mijn eerdere blogs gelezen heeft, zal er niet vreemd van opkijken maar de afgelopen weken heb ik me toch nog weer kunnen verbazen hoe de Chinezen bepaalde zaken aanpakken.
Het begon eigenlijk allemaal met de visumaanvragen, een proces waar je echt even goed voor moet gaan zitten. Zelfs er over lezen is al vermoeiend.
Om te beginnen heb je het aanvraagformulier, dat moet met hoofdletters ingevuld worden en natuurlijk getypt. Je moet erop verklaren dat je geen midsdadiger bent of een terrorist in opleiding, je hebt een foto met witte achtergrond nodig. De plaatselijke fotograaf wilde dat best even voor €17,50 doen, waarschijnlijk Chinese voorouders. Verder hadden we een brief van de rector nodig waarin hij verklaart dat hij garant staat voor de eventuele gemaakte schade aan of in China. Dat was niet zo'n probleem, ik weet waar zijn stempel met zijn handtekening wordt opgeborgen.

Ook moesten we een brief hebben met de uitnodiging van de Chinese school, op officieel papier, inclusief stempels. Dit jaar hadden we de brief snel binnen maar de Chinese ambassade had aanvullende eisen... Na herhaaldelijke maar vergeefse verzoeken om de juiste brief, besloot ik de brief dan maar te vervalsen, na enig Photoshopwerk had ik een niet onaardige brief gecreëerd. Maar het blijft toch China hè, toch maar niet gebruikt dus, de tijd begon te dringen. En toen was daar ineens een teken van leven. Excuses maar nieuwe telefoon en geen whatsapp meer te vinden in de appstore en computer was gecrasht en de Chinese firewall wilde niet meewerken en wat voor brief ik nou eigenlijk toch nodig had. Nou ja, uitgelegd dat ik niets wilde maar dat de ambassade van alles nodig had. De volgende dag had ik hem binnen. Alles opgestuurd naar de ambassade die het wel erg vervelend vond maar ze hadden nu ook een bewijs van inschrijving van de leerlingen nodig en een verklaring dat we, de docenten, echt wel op De Ring werkten en hoeveel ze wel niet verdienden( "Wat, zo weing?!?""). Stempel van de rector maar weer opgezocht maar daar kwam nog een aanvullende eis, dat we wel ook toestemming van de ouders nodig hadden en doe dan ook maar scans van hun paspoorten erbij. Kunt u deze ouders nog een keer sturen want te donker. Oh, indien er een ouder overleden is, hebben we een kopie van de overlijdensakte nodig (echt waar!).

Nou om een lang verhaal nog wat langer te maken, we hebben ze hoor, wel moesten we nog kopieën van de visa in de paspoorten naar de school in China sturen, iets met de geheime dienst of zo. Het verdient sowieso altijd aanbeveling om schoon ondergoed aan te trekken als je naar China gaat, de douanecontrole is soms erg 'diepgravend' (#metoo).

Toch heb ik er weer zin in, het wordt vast fantastisch!

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Rob Snijder op :

Mooi begin weer, Bart! Enjoy!

Karin (KdR) op :

Mie toe: enjoy!
;-)

Mathilde (MdR) op :

Fijn te horen dat jullie zijn geland. Succes met de busreis!

Jeannette de Geus op :

Ik smul al weer van je verhaal! Veel plezier!

Karin N. op :

Tja, je moet er "wat" voor over hebben.. ;-)
Maar dan ben je hopelijk straks weer een fantastische ervaring rijker.
Fijne tijd met elkaar!
Trouwens, hoe kom jij aan mijn loonstrookje?

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options