Skip to content

Shanghai

8 november

Vanmorgen werden er tranen geplengd, door de Chinese ouders, de Chinese leerlingen en door onze eigen leerlingen. En dan weet je dat het goed is, dat we in de afgelopen week ervaringen hebben opgedaan die de leerlingen nog jaren kunnen koesteren, dat geldt natuurlijk ook voor onszelf. We gaan deze groep leerlingen dan ook gebruiken om een nieuwe groep leerlingen te werven, dat moet zeker lukken, ze zijn nog helemaal vol van wat ze allemaal hebben meegemaakt.

Eigenlijk zouden we, op speciaal verzoek van de Chinezen, de volgende uitwisseling pas in oktober volgend jaar hebben, dat kwam de Chinezen beter uit. Flexibel als we waren, gingen we daar natuurlijk in mee. Maar ja, plannen kunnen hier nog wel eens wijzigen, in maart komt er dus toch een groep Chinezen eerst naar Nederland.

In shanghai was het prachtig, we konden even shoppen, we hebben de Pearl Tower bezocht en een rondvaart gemaakt in de avond, de skyline was werkelijk prachtig. Als ik niet zo moe zou zijn, had ik nog prachtige verhalen kunnen vertellen over de gids, die de eerste regel van het handboek van de gidselaarij maar niet onder de knie kreeg, namelijk: ”Kijk af en toe eens om of iedereen er nog is”. Of over het feit dat ik wel 5 keer naar beneden moest om 17 boardingpasses te printen maar helaas, over 6 uur moet ik al weer op.

Het was weer een prachtige reis en donderdag sta ik het eerst uur weer gewoon voor de klas.De foto's van 8 november vind je hier.

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options