Skip to content

Slenteren door Huai’an

5 november

Vandaag hebben de docenten een dagje voor zichzelf, lekker laat op, een beetje door de straten van de stad slenteren, niets moet. De kinderen zijn in veilige handen, hoewel….
Op onze slentertocht komen we op een soort markt uit, veel etenswaren, de voormalige toestand van de darmen van de ex-rector nog indachtig, wagen we ons daar niet aan. Ook veel hondjes en katten in veel te kleine kooien, heel zielig. We weten eigenlijk niet of we nu voor de dierenwinkel staan of de slager, we lopen maar snel door.

Ook een markt waar die drie witte buitenlanders makkelijk afgezet kunnen worden. Mrs. V koopt twee bellenblaaszwaardjes voor de kleinkinderen, de verkoopster is behulpzaam met het aanwijzen van het biljet in de portemonnee, 20 yuan. De Chinese mannen om haar heen beginnen te lachen. Later weten we waarom, we zien ze liggen voor 2 yuan per stuk…..

Beklaagde ik me twee jaar geleden nog dat we geen opzien baarden, nu worden we nagewezen, gefotografeerd en schaamteloos aangestaard. Het ergst van al was een klein jongetje dat bijna begon te huilen en wegkroop achter zijn moeder toen hij ons zag, nou ja, ik stond een beetje verderop anders was het vast meegevallen.

Tussen de middag even terug in het hotel en dus weer de beschikking over WiFi. Alarmerend bericht van Patrick en Amoa, ze waren met meerdere families en auto’s naar een meer. Even niet opletten en alle auto’s waren verdwenen zonder beide Nederlanders. Daar stonden ze dan. Op mijn vraag of ze dan maar onder de brug gingen slapen, kreeg ik geen antwoord. Aangezien Patrick afsloot met een smiley, gingen we er maar van uit dat het goed zo komen.

Gelukkig was het geval, ze waren spoedig verenigd met het Chinese gezin. Met de vermissing van Patrick, zijn reactie van gisteren nog vers in het geheugen, hadden we kunnen leven maar bij Amoa trekken we toch de grens. Hoe zou het eigenlijk met de Beijing-gangers zijn, al een tijdje niets van gehoord……..

Bordjes in het park
In het park stonden weer veel bordje in het ‘Chinglish’, zo zagen we bordjes die ons wezen naar de ‘emergency toilets’, alleen te gebruiken als je écht heel nodig moet waarschijnlijk. Of ‘emergency garbage storage’, voor dwangmatige afvalweggooiers. En ook een area voor ‘makeshift tents only’, niet voor echte tenten maar waarschijnlijk alleen als je wat in elkaar flanst van tafelkleden.

Morgen worden we weer door onze Chinese collega’s meegenomen, dan weten we weer wat eten, we denken dat we net gefrituurde eendenpoten in beslag hebben gegeten.

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options