Skip to content

De reis

30 oktober
We zijn gearriveerd en rijden door de buitenwijken van Shanghai, hier is het nu half twaalf maar in Nederland pas half vijf. We hebben niet echt veel geslapen maar we zijn redelijk fris. We hebben net de nieuwe principal gezien, een vrouw dit keer, mevr. Zheng. Maar onze grote vriend principal Zhu is er gelukkig ook.
Voor het instappen in de bus nog snel even achter de chauffeur gekeken, geen tourguide, jammer….
De reis is goed gegaan, op weg naar de baggage claim liep Laura liep lekker te sloffen op haar slippertjes. Vreemd, voor iemand die het lippenstifttopic was gestart, leek het me niet helemaal in de haak. Grote verschrikte ogen toen ik er naar vroeg. “Ze staan nog in het vliegtuig”. We konden niet meer terug, de gate was al afgesloten. Gelukkig heeft ze nog een paar in de koffer. “Het zijn wel witte”, zei ze verontschuldigend. We dachten dat je op witte schoenen ook wel zou kunnen lopen, maar het was geloof ik meer een fashion aangelegenheid.
Het is inmiddels een uurtje later, er moest eerst gegeten worden. Ik heb gefrituurde varkenshuid op, die eetbelevenis had ik nog niet eerder gehad.
Rond half 5 hebben we ons 3e toiletmoment, de jongens zijn weer een ervaring rijker. Dat de toiletten deuren hebben, betekent niet dat ze ook perse dicht moeten zijn. De aanblik van een hurkende, persende en tegelijkertijd rokende Chinees, zal nog lang door hun hoofden spoken.
Na nog twee toilet stops, zelfs de oudste heer in ons gezelschap, kreeg er niets meer uitgeperst, arriveerden we op de school, daar stonden de leerlingen en hun ouders ons al op te wachten, groot spandoek met een warm welcome erop.
Na een zeer korte ceremonie in dezelfde collegezaal waar vorig jaar het grandioze afscheid was, vertrokken de kinderen met hun partners en de toch ook wel enigszins vermoeide leiding droop af naar het hotel. Als verrassing moest er wel ook nog even met de huidige en de vorige principal gedineerd worden, we hebben ons er manmoedig doorheen geslagen, er werd weer geproost, cadeaus uitgewisseld en rond 10 uur mochten we dan eindelijk naar onze kamer. Inmiddels ben ik al meer dan 30 uur op, even mijn blog online zetten en slapen, morgen een schoolday.

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

brigitt laban op :

klinkt als een typische Laura actie ;-) maar gelukkig heeft ze haar lippenstiften nog! Mooie reden om nieuwe schoenen aan te schaffen daar. Slaap lekker allemaal en dat zullen wij, na jullie berichtjes van veilige aankomst, ook zeker doen straks. Have fun!

Jeannette de Geus op :

Wat ontzettend leuk weer om je blogs te lezen Bart. Het is net een spannend boek!
Heel veel plezier!

Niet Dylan Murray uit 56-3 op :

Prima WCs daar hoor.

Niet Dylan Murray uit 56-1 op :

*56-1

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options