Skip to content

De plattelandsschool

Voor we naar een school op het platte land vertrokken, wilden we eerst onze leerlingen zien. Op school aangekomen zagen we glunderende gezichten en wisten meteen dat het goed zat. Ze zagen er we moe uit maar dat zijn wij ook, de uitwisseling begint zijn tol te eisen maar niemand die er echt mee zit.
De leerlingen zouden 's morgens nog wat lessen bezoeken en wij vertrokken naar het platteland. Eenmaal in het dorp aangekomen, stonden we muurvast tussen het lokale verkeer. Dat lokale verkeer bestond voornamelijk uit scooters, fietsen, bakfietsen met levende kippen en ander handelswaar, uitgerekend vandaag was het marktdag.
We deden het raampje open om alles beter te kunnen zien, we rijden al de hele uitwisseling in een geblindeerde auto namelijk. Volgens Kathy vielen ze bijna van hun scooter, "Kijk, buitenlanders, wat komen die hier nou doen?!?". Onze zevende school bezoeken natuurlijk, wat anders.
Op de school aangekomen, zagen we meteen het verschil tussen de stad en het platteland, het gebouw werd niet of nauwelijks onderhouden, de gangen en vooral de toiletten zagen er nog wat smeriger uit. Ook schijnen de docenten niet de beste docenten te zijn, die werken in de stad, althans dat zeiden de docenten(!). Maar er waren wel hele leuke kinderen. Toen wij er waren, waren ze net aan het voetballen. Even deed ik mee maar de trucjes van vroeger, die ik mijn hoofd nog prima beheers, kwamen toch niet meer zo soepel uit de benen. Gelukkig lukte het uiteindelijk wel en toen was het natuurlijk: "oh, you play very well".

Het was een kort bezoek, daarna natuurlijk weer tijd voor een museum , na ruim een half uur rijden stopten we voor het museum. Ik had het allemaal niet zo gevolgd, qua dynastie en zo maar dat hoefde ook niet, "misschien moesten we eigenlijk alleen maar even een foto maken en dan gaan eten". Wij kijken inmiddels nergens meer van op en vonden het een 'very good idea'. We hadden best zin in een zware lunch met bier en de specialiteiten van de regio. Het was tenslotte al 11.30 uur. Na cheers, glad to be here en and welcome in het dorpje waarvan de naam me even ontschoten is, reden we terug naar onze eigen school.
We kwamen net op tijd voor het UN-debat, groepen leerlingen vertegenwoordigden allerlei naties, onze leerlingen vertegenwoordigden ons eigen landje en dat deden ze natuurlijk prima. Ze gaven hun mening over het probleem van de vergrijzing, dat is inderdaad een beetje een probleem maar ik kan het hebben en hun oplossingen daarvoor.
Voordat het grote afscheidsfeest begon, werden er nog twee lessen gevolgd, een tekenles en een Chinese papierkniples. Leuk, maar het was slechts de opmaat voor een mooi afscheidsfestijn. De rest vertel ik morgen, het is nu 23.00 uur en morgen moeten we al vroeg naar Shanghai. Eén dingetje wil ik alvast wel kwijt, ik ben al op heel wat leuke reizen geweest met heel leuke kinderen maar deze leerlingen zijn toch wel de top!

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Karin de Ruiter op :

'Glunderende gezichten'. Mooi!

Petra op :

Deze topkinderen hebben topbegeleiding!
Het is overweldigend wat jullie allemaal meegemaakt hebben.
Groet van een trotse moeder

Gwendy op :

Ohohoh wat moet je als leraar toch doorstaan :-). Geeft wel erg leuke blogjes voor de naar nieuwsnakkende ouders! En ach school met of zonder naam, dat maakt ons dan ook niet uit.
Denk dat het (ok onze kids zijn natuurlijk de leukste haha)nee ff serieus de synergie die er ontstaan is in de groep komt van twee kanten Bart.. Mogen jullie als team ook trots op zijn! Op naar de laatste anderhalve dag, enjoy them:-).

Melanie op :

Dylan heeft de tijd van z'n leven, mede dankzij de top begeleiding! Bedankt voor de goede zorgen van "the big 4" en tot morgen!

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options