Skip to content

Een koude zondag

Weer een dag zonder onze leerlingen, we beginnen ze wel een beetje te missen. Voor ons was er een bezoek naar Hong Ze. We bezochten een private school dit keer, bij zo’n private school heb je een beeld van duur en fancy maar niets van dat alles. Sterker nog, het zag er een stuk slechter uit dan alle scholen die we bezocht hebben. Als onderschrift bij de naam op de gevel stond er : The foreign language school. Er werd verbazingwekkend open gepraat over het feit dat het slechts een lokkertje was en dat er gewoon Engels gegeven werd, net zoals op iedere andere school trouwens.
Ooit waren er wel Native speakers ingevlogen maar die waren al lang weer naar huis, door slechte lessen en een meer dan gezonde interesse in de meisjes.
Met de principal van de school zijn we gaan eten op een boot op 1 van de grotere zoetwater meren. Krab gegeten, ik vind het een hoop werk om aan een heel klein beetje vlees te komen.
Na de lunch werden we in een wagentje hesen en kregen we een rondrit over de dijk, strikt genomen was het geen rondrit, was eigenlijk meer een heen-en-weer-rit. Er was gelukkig wel weer een Chinese tourguide die ons alles in het Chinees vertelde, zeer leerzaam. Het was ondertussen heel koud en winderig geworden en we waren eigenlijk er niet op gekleed. Bibberend kwamen we aan bij de steen waar de president Xi Jinping had uitgekeken over het meer. Fotomomentje, met z’n drieën rillend op dezelfde steen staan. Het was zo koud dat onze vertaal-Kathy het niet meer deed, er werd nog slechts met de tanden geklapperd.
Schiet me ineens te binnen dat de start van de rondrit in een dorpje binnen in de stad was. De huizen in authentieke stijl waren nog wel in aanbouw of in ‘renovation’, dat valt hier namelijk niet altijd te zeggen, of had ik dat al gemeld? Voor de zekerheid riepen we steeds ooooh en aaah bij iedere dynastie die de gids besprak. Toch hadden we het gevoel dat er iets ‘lost in translation’ was. Ik weet niet precies waarom, misschien hadden de drie grote opblaas badeenden in de vijver ons op het goede spoor moeten zetten. Of anders het gepensioneerde dansmeisje dat op een podium een show ten beste gaf voor, nou ja, niemand eigenlijk. The BM, tot alles bereid, veinsde even wat aandacht. De Oude dame perste er een gepaste pose uit maar viel weer stil doordat het publiek afdroop.
Ineens viel het kwartje of de Yuan, dit was een soort Centerparcs in aanbouw!
Dat verklaarde ook de aanwezigheid van een souvenirshop waar een oude Chinees hele mooie zaken aan het knutselen was uit rietstengels. Ingenieuze draken en Chinese tekens, mrs. M. beging de klassieke souvenirjagersfout, ze was veel te gretig. Het kostte haar 150 Yuan, zo’n 22 euro. The BM sloot zich er bij aan. De HIT niet, hij heeft slechte ervaringen met souvenirs uit China, die worden in zijn huis niet gebruikt. Bovendien, zo’n puppy zou er zo zijn tanden in zetten. Bij het weggaan, kreeg Kathy het voor elkaar dat de oude man ons er allemaal nog 1 cadeau gaf. The Hit zag het al voor zich:”Kijk eens schat, authentiek Chinees rietsnijwerk, kostte wel wat maar dat heb ik natuurlijk graag voor je over….”.
Daarna naar het huis van principal Zhu, hier ontmoetten wij zijn zeer charmante vrouw, we kregen mooie pantoffeltjes aan en werden verwend met cadeautjes. Daarna werden we nog mee uit eten genomen. Het was weer heerlijk, we werden overladen met complimenten, dat een enkeling van ons er nog zo jong uit zag en zo. Dat is maar goed ook want volgens een bord bij de dijk moesten elderly people van boven de 60, mrs. M en The BM, begeleid worden door een adult. En dat was ik natuurlijk. Bij het verlaten van het huis van de principal maakte onze eigen principal bijna een doodsmak door het afstapje niet te zien. De Chinese principal liet de Nederlandse principal niet meer los totdat we in de auto zaten. Toch is hij nog best fit, bij ons bezoek aan de private school rukte hij zo een kraan uit de muur. “Ja, dat heb ik wel vaker, volgens de dokter heb ik tweeëneenhalf keer meer kracht in mijn handen dan normaal is…”.

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options