Skip to content

Bruidsjurken op een natte zaterdag

Een rare dag vandaag, geen leerlingen en geen Chinees programma. Wat doe je in zo’n geval, je slaapt eens uit, gaat naar de Starbucks en slentert wat door de winkelstraten. Helaas regende het de hele dag, soms wat harder, soms wat zachter. Eigenlijk zijn er hier vooral heel veel telefoonwinkels, een buitenkansje voor de HIT zou je denken maar de prijzen zijn er tamelijk hoog, hoger nog dan in Nederland.

Teleurgesteld en enigszins druipend in je hoodie, The HIT doesn’t do umbrellas, slenter je dan een beetje mee met de twee collega’s, altijd zorgend dat er minstens 1 collega tussen jou en de aanstormende scooters loopt. En dan ineens valt het je op, The BM heeft een raar soort fascinatie voor bruidswinkels! Iedere keer als we er 1 passeren, maakt hij een foto, het geeft toch te denken. Hoe dan ook, die fascinatie zorgde er ook voor dat mrs. M werd aangesproken door een Chinese dame die in zo’n bridal shop stond. Haar dochter woonde in Amerika en had er een Amerikaan aan de haak geslagen en ging trouwen. En omdat wij ook wel een soort van blank waren en zo, hadden wij misschien wel een idee welke van de twee jurken de Amerikanen het mooist zouden vinden. Omdat wij overal verstand van hebben, wezen we alle drie dezelfde jurk aan. De mevrouw liet haar dochter zien op haar telefoon. “Oh”, zei The BM, “same size as M”. “Oh”, said The Hit,”same height”. “Would probalbly fit you”, grijnsden ze allebei.
De Chinese dame had niet veel aanmoediging nodig. “Would you…..”, zei ze met hoop in haar stem. Mrs. M. heette vroeger niet voor niets de Iron Lady en ze wees het voorstel vriendelijk doch zeer beslist af. De beide heren gaven het nog niet op. “But you would be a big help…”, veel verder kwamen ze niet, M’s ogen schoten vuur en ze hielden verder wijselijk hun mond. Er werd vriendelijk afscheid genomen, The BM moest nog van wat klompjes af en ze dat hij nog wel een ‘present’ had. Nou, dat wilde ze wel natuurlijk. Helaas moest The BM met een rood hoofd bekennen dat ze nog in zijn kamer lagen.
Eenmaal buiten, kon mrs. M. zich niet meer inhouden en maakte een very unlady like gebaar.

We probeerden nog 1 shopping mall, The international eagle, daar moesten nog souvenirs gescoord worden. Wat we ook deden, we vonden slechts Chinese restaurants, of eigenlijk gewone restaurants maar omdat we in China zijn, nou ja in ieder geval, restaurants dus en lege winkels die of in aanbouw zijn of in the process of renovation, dat is hier soms wat moeilijk te zeggen.
Terug in het hotel ging The BM waarschijnlijk zijn bruidsfoto’s sorteren, mrs. M. en The HIT gingen sporten in the gym.
Dat was zo’n beetje onze dag, The BM maakte nog een klein kindje aan het huilen in de Pizzahut maar dat mocht de pret niet drukken.
Deze dag druppelden foto’s binnen van onze leerlingen en hun activiteiten. Renée en Joey waren eens lekker naar de kapper geweest, Nina, Dylan, Sanne en nog iemand waren verkleed als figuren uit de Monkey King, niet te zien was wie er in het apenpak zat. Het zijn figuren uit een zeer bekend Chinees boek, met de leerlingen zijn we in het oude huis van de schrijver geweest en gisteren zijn wij naar een park geweest met een tentoonstelling over deze apenkoning.
Ema is zo te zien naar NanJing geweest en heeft 600 traptreden moeten bedwingen. Ook hebben ze door dat we in het AD staan. In het AD staat een artikel over het feit dat we in een Chines krant staan.

Voor ons staat er morgen weer een Chinees programma klaar, ben benieuwd wat de leerlingen gaan doen.
Nu ik er nog eens over nadenk, in het park waar we gisteren waren, stond een pagode, in die pagode stond een draagstoel die gebruikt wordt om de bruid naar de trouwerij te dragen. Raad eens wie er zo nodig in de stoel moest voor een foto? Kijk nog maar eens goed bij de foto’s van gisteren.

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Gwendy op :

Evil bruidsmeisjes jullie haha. Toch jammer... M in de bruidsjurk had leuk geweest :-)

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options