Skip to content

On-Chinees

Een kort blogje dit keer, vandaag hebben we onze leerlingen nauwelijks gezien en wie wil nu lezen over de elderly people van De Ring.
Goed eerst vanmorgen dan maar, we werden dit keer pas om 8.15 uur opgehaald, een soort uitslapen dus. Eerst nog een tour door het schoolmuseum met een overzicht van alle principals, ook dit hadden ze mooi gedaan maar ik had genoeg aan mezelf, had hoofdpijn en was misselijk, misschien was die garnaal dan toch door blijven zwemmen. Zeg overigens nooit tegen de Chinezen dat je je niet helemaal lekker voelt, ze wilden me direct naar de schoolarts slepen, ja, die hebben ze gewoon op de campus. En zowel principal Zhu als vertaal-Kathy begonnen aan mijn twee tassen te trekken omdat die natuurlijk veel te zwaar waren. Van Zhu won ik het maar Kathy ging er met mijn tas met uitdeeldingen vandoor. Ja hallo zeg, niet nodig toch, met elderly people bedoelde ik natuurlijk wel The BM en Mrs. M en niet mezelf.
De leerlingen waren tijdens het gevecht met een scheikundepracticum in de weer. Onze leerlingen, goed afgericht door dhr. Jansen, onze toa, spraken schande van de omstandigheden. “Meneer, ik had gewoon mijn shawl nog om, snapt u dat nou?”, zei Ester met gevoel voor dramatiek, de verwondering was in haar ogen te lezen. Blijkbaar was het niet in haar opgekomen om de shawl zelf af te doen. Sophie meldde eerlijk aan een journalist dat het “hier allemaal wel heel simpel was”. Tsja, zo zijn de leerlingen, altijd eerlijk, niet altijd even tactisch.

Na deze les was het weer springtouwtijd, mijn adhd won het van mijn hoofdpijn en ik sprong lekker mee. The BM was vol bewondering, niet voor onze touwspringkunsten maar vooral door het feit dat de Chinese kinderen na een belsignaal massaal naar hun designated spot gingen en zonder toezicht aan hun activiteiten begonnen, kom daar maar eens om in Nederland.
Julius en ik hadden gisteren met een groepje gedia, gediabo…..trucjes uitgehaald met een diabolo en vandaag kwamen twee jongens hun diabolo aan ons geven, als cadeau, we waren verguld. Als een echte roetveegpiet greep ik in de tas en haalde er wat Ring van Putten dingen uit, dat maakte de twee jongens weer blij. Hierna zijn de leerlingen nog wat andere lessen gaan bezoeken en werden wij meegenomen naar een ‘sisterschool’.

Dat was een merkwaardig bezoek, heel on-Chinees. We werden voor het hek van een enorme campus opgewacht, geheel onverwachts gingen we niet eerst de campus op maar werden we meegenomen naar een groot, wat megalomaan gebouw dat van de city planning bleek te zijn. Wat dat met onze ‘sisterschool’ te maken had wist niemand. We werden door het gebouw geleid door een dame met portable versterking, was wel nodig natuurlijk zo met zijn vieren. In het gebouw waren zelfs een soort attracties en 3D-presentaties, dat spraak me dan wel weer aan natuurlijk, ik ben tenslotte The HIT. Zo vlogen we dus ineens op een bewegend platform boven Huai’an. Er werden ongelofelijk veel foto’s van ons gemaakt door een leuke Chinese. Ik denk dat die van mij steeds mislukten want ze moest er steeds meerdere van me maken(!).
Hierna gingen we dan toch eindelijk naar de campus, eenmaal door het hek werden we natuurlijk weer welkom in Huai’an geheten door, voor de verandering, weer een nieuwe vice-principal. We werden het plein opgeleid, er werd naar 4 gebouwen gewezen en voor we het wisten waren ze erg blij dat ze ons ontmoet hadden en zaten we weer in de auto op weg naar het misty forest tree-park of iets van dien aard. Ja, het forest gedeelte, daar moesten we ons dan maar niet te veel van voorstellen want de bomen moesten deels nog geplant worden en om het als forest te ervaren moesten we eigenlijk nog wel wat jaartjes wachten. Misschien was het beter om er maar doorheen te rijden en niet te wandelen, we zouden anders moe worden.

’s Avonds dan toch in pak met boss number one gegeten, veel getoast, schildpad ontweken, niets gegeten dat bewoog en weg waren we weer. Het hoogtepunt van de dag was de dubbele espresso in Starbucks, oh wat mis ik de echte koffie!
Morgen 6.45 uur weg.
O ja, met de kinderen ging het goed, denk ik….

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Anoniem op :

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren tijdens het Open Podium!?

https://www.youtube.com/watch?v=ZZNZH7OUwaw

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.


Form options